Gostovanje spletnih strani
Obvestite prijatelja
DomovCenik gostovanjaRegistracija domenIzdelava spletnih straniVprašanja in odgovoriKontaktni obrazecPartnerski programOrodja za web straniEuro detektorji
24. Februar 2024


Cpanel 11 plošča
Apache strežnik
OS LINUX CentOS
2GB povezava
lastna domena
poddomene
PHP, cgi, Phyton
Raw Log Files
Hotlink protection
Mime types
izvajanje SSI
24/7 Ftp dostop
POP email predali
avtomatski odzivniki
preusmeritve pošte
Webmail
statistika obiskov
Frontpage podpora
WAP podpora
crontab podpora
24/7 nadzor
backup
neprekinjeno napajanje
protipožarno varovanje
neomejena pomoč

V primeru, da s storitvami
ne boste 100% zadovoljni
vam vrnemo denar v 15
dneh od nakupa!


Virtualni strežnik bomo aktivirali v 1-8 urah od prejetega plačila. Zakup prostora se plačuje za določeno plačilno obdobje. Več informacij najdete TUKAJ.

FAQ : LINUX strežnik
 
 
Prenos datotek in FTP1. Kaj lahko uporabim za prenos datotek na vaš strežnik?

FTP (file transfer protocol) označuje protokol za prenos podatkov na / iz strežnika. Imate neomejen dostop do strežnika prek FTPja, 24 ur/dan. Za prenos lahko uporabite katerikoli FTP program. Najbolj znani so: brezplačni Filezilla, CuteFTP, FtpControl, Crystal FTP. Nekateri urejevalniki spletnih strani imajo že vgrajene FTP protokole, kot npr.: Dreamweaver, NetObjectFusion, Frontpage.2. Kako nastavim FTP program? Kako prenašam datoteke?

Za povezavo na vašo spletno stran prek FTP-ja potrebujete internet dostop in naslednje podatke, ki jih vnesete v FTP program:

FTP host: ftp.vaša-domena.com
Username: ime vašega glavnega računa
Password: geslo vašega glavnega računa
Host type: autodetect

Priporočamo vam, da si naredite profil za račun, ki ga imate na spletu, tako se boste izognili ponovnemu vnosu istih podatkov. FTP program deluje podobno kot Windows Explorer. Na eni strani se nahajajo podatki iz diska, na drugi pa podatki, ki so na vašem strežniku. Glavna stran se bo zagnala iz root direktorija, se pravi, da jo morate poimenovati index.html , .htm ali .shtml. Po želji lahko kreirate poljubno direktorijev in jih tudi zbrišete. V rootu sta dva direktorija, ki jih ne smete izbrisati, to sta cgi-bin in bin.

Naš operacijski sitem je občutljiv na velikost črk, zato bodite pozorni (test.html ni enako TEST.html). Da bi se izognili napakam, vam priporočamo, da poimenujete vse datoteke in direktorije z malimi črkami. Za presledek v datoteki ali direktoriju uporabite podčrtaj ( _ ).


3. Po prenosu datotek na strežnik se moja stran še vedno ne prikazuje. Kaj je narobe?

Pogosto se zgodi, da prenos domene še ni zaključen. Počakati je potrebno 24-48 ur. Prepričajte se, da imate glavno stran z imenom index.html, index.htm ali index.shtml.


4. Preimenoval sem datoteke kot je napisano zgoraj, vidim svojo glavno stran, vendar linki na ostale podstrani ne delujejo.

Imena datotek so občutljiva na velikost znakov. Preverite nastavitev FTP programa, kajti nekateri avtomatsko pretvorijo imena datotek v velike črke. Prepričajte se, da povezave na strani imajo enaka imena, kot so datoteke na strežniku. Pazite na male/velike črke.


5. Kam naj prenesem datoteke, da bodo v mojem glavnem direktoriju?

Glavni 'imenik', v katererega prenesete datoteke se nahaja v direktoriju: ' /public_html ' . Ostale mape in datoteke, ki so bile predhodno kreirane, ne smete spreminjati niti brisati, kajti lahko povzročite škodo na vašem virtualnem strežniku. 

 
© Copyright Bluenet s.p. 2001-2015. Vse pravice pridržane.

Vsi kuponi